Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd

Hvordan blev højtryks-kulfiberkompositgasflasker fremstillet?

Slip tid: 2020-07-30 10:23:45  Hits: 8

De sammensatte cylindere med kulfiberviklede har bedre ydeevne end metalcylindre (stålcylindre, sømløse aluminiumscylindre), der er lavet af et enkelt materiale såsom aluminium og stål. Det øgede gaslagerkapacitet, men er 50% lettere end metalcylindre med samme volumen, giver god korrosionsbestandighed og forurener ikke mediet. Kulfiberkompositmaterialelag er sammensat af kulfiber og matrix. Den carbonfiber, der er imprægneret med harpikslimopløsning, vikles til foringen på en bestemt måde, og derefter opnås carbonfiberkomposittrykbeholderen efter hærdning ved høj temperatur og andre processer.

 

Carbonfiber sårede højtryksgascylindre er vidt brugt i bil, luftfart, sundhedspleje, brandbeskyttelse, minedrift, gasanalyse og specielt udstyr, såsom medicinske åndedrætsapparatsystemer, herunder husholdnings- og medicinsk iltindåndingsapparat, selvforsynet positivt tryk luftindåndingsapparater til brandbeskyttelse og komprimeret iltcirkulerende åndedrætsapparat til redning; Luftningsenhed til flugtglas, udsprøjtningssæde og skal af fly i luftrum; Inden for nye energikøretøjer er sådanne komprimerede naturgascylindre som stålforing kulfiber ringformet viklet stålkompositcylinder (CNG-2), aluminiumforing carbonfiber fuldt viklet kompositcylinder (CNG-3), plastforing fuldt viklet kompositcylinder ( CNG-4) osv. Ved du, hvordan de højtryks-kulfiberkompositgasflasker blev lavet?

 

 

Materiale:  

T700 kulfiber,   6061 aluminiumslegering   metalfor, ydre diameter 404 mm, total længde 668 mm, flaskehusstykkelse 1,6 mm

Behandle:  

CNC-viklingsmaskine viklet 10 mm tykt kompositmateriale på metalforingsoverfladen, ovnens roterende hærdning.

 

Højtryks cylinder viklingsproces

I processen med at vikle carbonfiber vikles kulfiberbundterne kontinuerligt omkring den roterende akse for at danne en cylindrisk struktur under spænding. Der er to fiberviklingsprocesser af højtryksgascylinder CFRP: den første er tørvikling, der er fremstillet af prepreg-tape behandlet med prepreg-klæbemiddel og derefter viklet på gødningen efter at være blødgjort til en viskøs strømningstilstand ved opvarmning på viklingsmaskinen, som vist på figuren.

1.jpg


Præcis kontrol af forholdet mellem fiber og harpiksindhold i prepreg kan forbedre produktkvaliteten, høj produktionseffektivitet, viklingshastighed op til 100 ~ 200 m / min. Imidlertid anvendes denne metode mindre på grund af de høje omkostninger til præpræparation og tørt viklingsudstyr.


En anden fremgangsmåde er vådvikling, hvor carbonfiberbundterne er imprægneret i en specifik klæbestofdypeanordning og derefter direkte viklet til dornen under spændingskontrol, som vist på figuren.

2.jpg


I den våde viklingsproces er fiberen let at udtage harpiksen efter at have forladt den malende enhed, hvilket kan reducere viklingshastigheden og undgå spild. På samme tid er det konstante tab af harpiks- og carbonfiberforhold vanskeligt at kontrollere, flygtigt opløsningsmiddel frembringer også lugt.


Ud over de ovenstående åbenlyse ulemper har vådviklingsprocessen også nogle væsentlige fordele sammenlignet med tørvikling: for det første er produktionsomkostningerne ca. 40% lavere end tørvikling; For det andet er produktet godt forseglet, spændingen i opviklingsprocessen kan få overskydende harpikslimvæske til at boble ekstrudering og fylde spalten; Endelig kan harpiksopløsningen, der er imprægneret på overfladen af ​​carbonfiber, effektivt reducere fiberslid, hvilket er den mest almindeligt anvendte behandlingsteknologi til højtryksgascylindre.


Tidligere: Kan aluminium svejses med stål?

Næste: Kobberlegeringer